Cinci angajaţi de la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoșani au fost sancționați pecuniar de conducerea instituției. Măsura a fost luată după ce șefii celei mai mari unități medicale din județ au fost avertizați despre un furt de alimente destinate bolnavilor.
Ancheta de la Spitalul Județean Botoșani a început în luna octombrie, după ce managerul unității a fost anunțat că angajaţii de la bucătărie ar fi încercat să sustragă 8 kilograme de carne şi mai multe pungi cu legume.
Mâncarea reprezenta echivalentul a 50 de porții pentru pacienți și a fost descoperită într-un coș de inox destinat deșeurilor, de unde urma să fie scoasă din spital.
Ancheta disciplinară a stabilit că vinovați se fac cinci angajați ai spitalului. Doi bucătari şi coordonatorul bucătăriei au fost sancţionaţi cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni.
Alţi doi angajaţi, îngrijitori de curăţenie în cadrul bucătăriei, au fost şi ei sancţionaţi, cu o diminuare de câte 5% din salariu, tot pentru trei luni.
În paralel, Poliţia Botoşani a fost sesizată de acest caz și a demarat o anchetă.
Dosarul penal vizează infracțiunea de delapidare, iar în funcție de concluziile anchetei conducerea spitalului din Botoșani a anunțat că va lua și alte măsuri.
Autor: Alexandru Neagu