Confidenţialitate

BIAS 2019, un show aviatic maraton de 12 ore

Cea de-a 11-a ediţie a Bucharest International Air Show (BIAS 2019) are loc, sâmbătă, în Bucureşti.

Anul acesta mitingul aviatic va fi unul diferit, prin faptul că se va desfăşura pe parcursul a 12 ore.

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Hawks of Romania evoluează cu 5 avioane EXTRA 300

White Wings este formația de două planoare, care a dat clasă multor campioni mondiali la concursurile internaționale.

Blue Wings este formația de parașutisti, care vor încânta publicul de la BIAS, dezvăluind în aer drapelul tricolor de 400mp

Spectatorii vor asista și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35.

Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO

Aeronava NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, revine la BIAS2019. Plin de aparatură și cu o uriașă antenă radar deasupra, Boeingul E-3A Sentry AWACS supraveghează spațiul aerian, dar și coordonează toate celelalte avioane aliate în diverse misiuni, transmițând informații în timp real tuturor.

Echipa letonă Baltic Bees revine la BIAS

Echipa Baltic Bees a fost creată în 2008 din dorinţa de a participa la spectacolele aviatice internaţionale, la expoziţii şi sărbători aviatice şi pentru a promova talentul în domeniu al letonilor.

Numele echipei a fost ales de creatorii sai, pentru a forma o imagine unitară, originală şi unică, în concordanţă cu atitudinea şi pasiunea piloţilor pentru zbor. Pentru a întări personalitatea, numele echipei este reflectat în picturile aeronavelor, şi, de asemenea, în uniformele şi accesoriile piloţilor.

Baltic Bees este o trupă recunoscută pentru stilul unic de pilotaj şi pentru manevrele artistice de maximă dificultate, realizate cu aeronave militare, dar şi de acrobaţie de mare viteză şi manevrabilitate.

Echipa Baltic Bees efectuează toate manevrele standard de acrobaţie, şi are, de asemenea, un arsenal de figuri individuale şi alte elemente dificile de zbor în grup.

În plus, echipajul Baltic Bees este format din 6 piloţi experimentaţi, având la activ mii de ore de zbor. Liderul echipei este Artyom Soloduha, un tânăr pilot cu 700 de ore de zbor la activ, a cărui poreclă este Maverick. Manevra de zbor preferată este “crazy bee”. Cel mai experimentat membru al echipei este Valery Sobolev, pilot instructor cu 3500 de ore de zbor la activ. Porecla sa binemeritată este “God Father”, iar schema preferată de zbor este “bell”. Echipajul este completat de Igor Yudkin “Major”, cu 2200 ore de zbor, Anatoly Perekriostov “Maestro”, pilot cu 3100 ore de zbor, Alexander Zarinsh “Smoke”, cu 2200 ore de zbor și cel mai nou membru al echipei, Alessandro Scorrano, pilot cu 1500 ore de zbor.

La BIAS 2019, Baltic Bees vor evolua cu șase L-39C Albatros, avioane de instruire, cu reacţie şi două locuri, folosite în principal de forţele aeriene europene.

Albatrosul este special şi foarte popular datorită caracteristicilor tehnice excelente, aerodinamicii impecabile şi datorită manevrabilităţii.

Fiecare aeronavă Baltic Bees are propriul nume, unul gingaş şi cald, care aduce aminte de folclorul letonian şi care promovează atât istoria, cât şi cultura şi valorile care definesc această ţară.

Echipa Baltic Bees efectuează toate manevrele standard de acrobaţie, şi are, de asemenea, un arsenal de figuri individuale şi alte elemente dificile de zbor în grup.

Trupa Baltic Bees va surprinde cu stilul inedit de zbor şi elemente acrobatice spectaculoase la Bucharest International Air Show.

Luca Bertossio,unul dintre invitaţii speciali ai BIAS 2019

Star incontestabil al acrobaţiei mondiale cu planorul, Luca Bertossio vă așteaptă la BIAS 2019.

În vârstă de 27 de ani, italianul este campion mondial la planorism și cel mai tânăr câștigător al competiție Glider Aerobatics.

Cu o experință de peste 3500 de zboruri cu planoarele SWIFT S1, MDM Fox, ASK21 și IS28B2, italianul Luca Bertossio deţine inclusiv licenţa de pilot de linie.

Evoluând la 1.200 de metri altitudine, Luca Bertossio este un adevărat fizician al zborului cu planorul.

Ceea ce spectatorilor le pare arta de a pluti în aer, pentru campionul mondial, zborul cu planorul reprezintă, de fapt, calcule matematice atente, formule de fizică aplicate cu stricteţe, dar şi intuiţie de inginer şi curaj de geniu. Luca Bertossio reuşeşte să uimească, de fiecare dată, publicul spectator, prin acrobaţiile sale de excepţie.

TAROM mizează pe un show cu un Boeing 737

Unul dintre momentele speciale la BIAS 2019 va fi prezența TAROM.

Individual sau însoțită de avioane militare F16, aeronava Boeing 737 este pilotată de comandantul și pilotul instructor Adrian Preda. Acesta poate să strunească un Boeing 737 ca pe un avion de acrobație.