Apa este un element vital pentru organism, de aceea trebuie corect integrată într-un stil de viață sănătos. Mai simplu spus, dacă îți dorești să ai energie și să te asiguri că organismul tău funcționează în mod corespunzător, este necesar să consumi zilnic o cantitate suficientă de apă. Hidratarea este esențială nu doar pentru funcţiile de bază ale corpului, cum ar fi reglarea temperaturii, a tensiunii arteriale sau realizarea digestiei, ci și pentru întreținerea sistemului nervos, implicit a creierului. Atunci când ești deshidratat, capacitatea de concentrare și memoria îți pot fi afectate, din cauza faptului că neuronii nu primesc suficienți nutrienți și sângele care ajunge la aceștia nu este bine oxigenat.
Așa cum probabil știi deja, apa pe care o bei zilnic trece printr-o serie de procese menite să înlăture microorganismele și impuritățile. De exemplu, apa de la robinet este clorinată, pentru evitarea contaminării biologice, însă o cantitate prea mare de clor poate fi dăunătoare și poate da apei un gust neplăcut. De-a lungul ultimilor ani, au apărut pe piață o serie de dispozitive și accesorii de filtrare a apei, al căror rol este să îndepărteze substanțele nocive și clorul, pentru a-ți oferi o apă mai pură și cu un grad mai mic de aciditate.
Ce este pH-ul și de ce e importantă valoarea sa pentru organism
pH-ul este folosit pentru a măsura aciditatea sau alcalinitatea unei substanțe. Valorile pH-ului sunt cuprinse între 0 și 14, iar un pH neutru are valoarea 7. Cu cât o soluție este mai acidă, cu atât pH-ul este mai mic, cu cât o soluție este mai alcalină, cu atât pH-ul este mai crescut. Aciditatea sau alcalinitatea unei soluții, inclusiv a sângelui uman, precum și a fluidelor și țesuturilor organismului sunt indicate pe scara pH-ului.
O valoare scăzută a pH-ului înseamnă o creștere a acidității și o cantitate scăzută de oxigen. pH-ul crescut semnifică un nivel crescut de oxigen și o scădere a acidității, deci un mediu alcalin. pH-ul normal al organismului uman are o valoare medie cuprinsă între 7,38 – 7,45, la nivelul tractului digestiv putând scădea până în jur de 4, din cauza acidității.
Când pH-ul este dezechilibrat, procesele de bază din corp nu mai funcționează în mod corespunzător. Un grad mare de aciditate cauzează probleme de imunitate, infecții, tulburări hormonale, boli de rinichi, boli cardiovasculare, fluctuații de greutate, probleme digestive, lipsă de energie și multe altele. Pentru prevenirea dezechilibrului acido-bazic, este nevoie de reducerea consumului de alimente acide și de creșterea consumului de alimente și băuturi alcaline, dar și de evitarea expunerii pe cât posibil la toxine.
Care sunt avantajele apei natural alcaline pentru organism
pH-ul apei potabile este în general neutru, valoarea sa fiind aproximativ 7, însă cel al apei natural alcaline este unul crescut, astfel încât să poată echilibra aciditatea din organism. Prin urmare, apa natural alcalină îți poate aduce o serie de beneficii printre care:
- Poate reduce aciditatea gastrică și echilibra pH-ul la nivelul tractului digestiv – dacă suferi de afecțiuni precum gastrita, ulcerul sau refluxul gastro-esofagian, este recomandat să reduci aciditatea de la nivelul tractului digestiv și să echilibrezi pH-ul. Pe lângă un regim alimentar corespunzător și eventuala medicație recomandată de doctor, apa natural alcalină poate fi privită ca un supliment natural, fără contraindicații. În ziua de astăzi, ritmul tot mai alert al vieții și factorii de stres externi duc la creșterea incidenței problemelor digestive. De aceea, niciun ajutor nu strică, fie că vorbim de o alimentație echilibrată, un hobby relaxant sau consumul de apă natural alcalină.
- Prevenirea stresului oxidativ la nivelul celulelor – datorită caracterului bazic, apa natural alcalină poate neutraliza radicalii liberi, pentru a permite organismului să lupte mai eficient împotriva proceselor inflamatorii.
- Eliminarea toxinelor – scăderea acidității din organism favorizează eliminarea mai rapidă a toxinelor, ceea ce poate încetini procesul de îmbătrânire celulară.
- Hidratarea corespunzătoare a organismului – apa natural alcalină este ionizată și permite asimilarea mai rapidă a mineralelor. De asemenea, ajută organismul să se refacă după efort, susținând sistemul muscular și oferind un plus de energie.
Apa natural alcalină versus alcalinizarea artificială
Până acum am vorbit despre beneficiile apei natural alcaline. În continuare, vom vorbi despre alcalinizarea artificială (ionizare) a apei, astfel încât să poți alege varianta din care organismul tău are cel mai mult de câștigat.
Apa alcalinizată artificial trece printr-un proces de ionizare, în fabrică, pentru ca pH-ul să devină mai alcalin. Aparatele care alcalinizează apa folosesc electricitatea pentru a agita și separa moleculele de apă, creând astfel o alcalinizare artificială. Stabilitatea pH-ului obținut în mod artificial poate fi mult scăzută în comparație cu cea naturală. Spre deosebire de apa alcalinizată artificial, pH-ul apei natural alcaline rămâne stabil pe toată perioada sa de ambalare, putând fi menținut chiar și timp de doi ani.
Apa natural alcalină AQUAVIA, conține minerale necesare pentru organism, astfel încât îți poate oferi nu doar hidratarea de care ai nevoie, ci și nutrienții prin care celulele tale pot funcționa la cea mai bună capacitate, îmbunătățind starea generală de sănătate. AQUAVIA este o apă de izvor natural alcalină, cu un pH de 9.4, îmbuteliată direct la sursă, în inima munților Apuseni, în județul Cluj și, datorită solului, este îmbogățită natural, fără intervenție umană, cu minerale ce influențează pozitiv valoarea pH-ului. Cu o concentrație ridicată de ioni negativi de hidrogen și o compoziție minerală unică, AQUAVIA este hidratantă și revitalizantă, fiind perfectă pentru consumul tău zilnic.
Acum, după ce ai aflat ce diferențiază apa natural alcalină de cea obținută prin metode ca alcalinizarea artificială, poți alege în mod avizat varianta cu adevărat benefică pentru organismul tău și starea ta de bine generală, fizică și psihică.