Au început audierile la DIICOT Iași după descinderile de la Operă. 14 angajați ai instuției culturale ieșene, între care și managerul Beatrice Rancea, răspund la întrebările procurorilor.
Procurorii suspectează că Beatrice Rancea, atât în vremea cât conducea Opera din București, cât și în timpul mandatului de la Iași, a condus un grup infracțional organizat și a încălcat legea achizițiilor publice. Prejudiciul ar fi de 5 milioane de lei.
Surse judiciare au declarat că 27 de percheziții au avut loc în Iași, în acest dosar, în care sunt cercetate presupuse fraude financiare.
Beatrice Rancea este acuzată că ar fi girat achiziții publice cu materiale de slabă calitate, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 5 milioane de lei.
Începând din 2014, un grup infracțional condus de managerul operelor din București și din Iași ar fi folosit discreționar subvențiile de la bugtul de stat, susține DIICOT, într-un comunicat de presă.
Opera din Iași a fost verificată anul trecut, în două rânduri, de către Corpul de control al ministrului Culturii, dar și de către inspectorii Curții de Conturi.
Ambele instituții au constatat mai multe nereguli legate de achizițiile publice.
Foto: Inquam Photos / George Călin