Brânzăria de la Sibiu – primul aprozar de stat cu produse traditionale româneşti – are vitrinele goale, deși – cu doar două luni în urmă – fusese inaugurat cu multe laude și promisiuni de mai bine – de ministrul de atunci al Agriculturii, Petre Daea.
Atunci, la începutul lunii trecute, vitrinele erau pline cu diverse sortimente de brânză de burduf şi telemea, unt, smântână și lapte de la producatori locali, certificaţi să-și vândă marfa, fără taxele impuse de supermaketuri.
Acum magazinul a rămas fără marfă. Nici picior de client, pentru că rafturile sunt aproape goale.
Producătorii nu şi-au primit banii de la Cooperativa Unirea, cea care administrează magazinele.
Unul singur îşi mai expune produsele. Cinci s-au retras, iar aprozarul seamănă acum cu unul din comunism, cu galantarele goale.
Deși e la 100 m de piață, oamenii nu prea știu de existența brânzăriei.
Alti vânzători de brânză din piață spun că magazinul de stat nu a fost promovat suficient.
Pe de altă parte, oamenii s-au obișnuit să cumpere de la piață, unde oferta e mai bogată și mai ieftină.
Lidia Bădilă a fost la brânzăria din Sibiu.