Cazul româncei Ana Maria Nedelcu – aflată în arest preventiv sub acuzația că și-a răpit copilul din Canada, fără acordul tatălui – a intrat în atenția Avocatului Poporului.
Instituția s-a autosesizat în cazul ei și va studia documentele despre care femeia susține că i-ar demonstra nevinovăția.
Rudele femeii fac tot posibilul pentru ca femeia să nu fie extrădată: fratele ei a cerut ieri ajutorul inclusiv președintelui Klaus Iohannis.
Astăzi, femeia află dacă va rămâne sau nu după gratii, întrucât instanța discută contestația depusă la măsura arestului preventiv.
Reprezentanții Avocatului Poporului au vizitat-o pe femeia aflată după gratii.
Aceasta le-a pus la dispoziție mai multe documente și le-a explicat că nu se face vinovată de răpire.
”Au avut o discuție, au audiat-o pe doamna Ana Maria Nedelcu. Doamna le-a pus la dispoziție zeci și de documente pe care colegii le analizează în prezent, unele se referă la situația copiilor”, a spus, la EuropaFM, Avocatul Poporului Victor Ciorbea.
Victor Ciorbea intenționează să discute și cu autoritățile din Montreal, Canada.
”Voi adresa o scrisoare ombudsman-ului statului Ontario. Pentru asta însă va trebui să vedem ce se întâmplă cu extrădarea”, a adăugat Victor Ciorbea.
Cei 2 copii ai Anei Maria Nedelcu se află acum în grija bunicii. Femeia susține că nu a putut sta de vorbă cu fata ei: ”Nu mi s-a permis să o văd”, le-a declarat femeia jurnaliștilor.
Avocatul femeii – Adrian Amuza – încearcă să-i convingă pe judecători să nu aprobe cererea de extrădare în Canada.
”Un om care e în situația asta pentru prima oară în viața ei, un om care nu se aștepta la așa ceva, n-are cum să fie plăcut. Se gândește și la copiii pe care i-a lăsat acasă”, a spus avocatul femeii.
Fratele femeii a mers ieri la Palatul Cotroceni pentru a cere și sprijinul preșdintelui KlAUS Iohannis în acest caz. În memoriul trimis șefului statului, el reclamă că femeii i-au fost” încălcate drepturile constituționale la o judecată corectă”.
Amintim, Ana Maria Nedelcu este căutată în Canada pentru răpire de minori și încălcarea unui ordin comun de custodie după ce, în 2014, și-a adus copilul în România fără acordul tatălui.
Cererea de extrădare se judecă pe 21 aprilie.