Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Iohannis vs. Guvern şi Codul Fiscal

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

Președintele Klaus Iohannis a ieșit brusc din muțenia ce-l caracterizează și, ieri după-amiază, a lansat un atac dur la adresa Guvernului PSD ALDE.

El a calificat intenția Guvernului de a trece un pachet de măsuri fiscale drept o “mega-țopăială bugetar fiscală”, care nu va aduce nimic bun mediului economic și nici un câștig pentru angajații din România.

Președintele a avertizat că România a pierdut două atribute extrem de importante: predictibilitatea și sustenabilitatea în cadrul fiscal. Economia crește, dar încasările la buget scad, a mai spus Klaus Iohannis, ceea ce este îngrijorător; în plus, deși avem creștere economică, avem și o creștere record a datoriilor: “Guvernul se comporta aidoma unui om care câştigă în fiecare lună tot mai mult, dar pe măsură ce câştigă mai mult, împrumută mai mult de la bănci. Şi lasă datoria în plata copiilor şi în plata nepoţilor. Este un comportament contraproductiv şi care în niciun caz nu trebuie să ne încurajeze să continuăm.”

În plus, președintele a făcut un calcul prin care a arătat că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat va determina o creștere de numai 3 lei în cazul salariului mediu net din România, de 2.335 de lei.

La final, președintele a cerut imperativ Guvernului să nu adopte ordonanța care modifică Codul Fiscal.

Nu cumva Klaus Iohannis s-a comportat politicianist în această dispută, cu gândul de a marca mai degrabă puncte electorale decât cu intenția de a salva economia de un presupus dezastru? De ce? Pentru că subiectul acesta, al mutării contribuțiilor de la angajat la angajator, se tot discută de luni de zie, dar președintele a decis să intervină în dezbatere abia în al 12-lea ceas –  pentru că declarația a fost făcută ieri după-amiază, iar ordonanța Guvernului ar urma să fie dată azi.

Ce să mai facă Guvernul PSD ALDE? Cum să oprească adoptarea modificărilor fără să piardă credibilitate politică în fața propriului electorat?

Ce credeți, președintele joacă acum mai mult în interes propriu, electoral, sau mai mult în interesul societății?
După toată această discuție pe tema mutării contribuțiilor de la angajator la angajat, dumneavoastră ați înțeles ce urmează să se întâmple cu salariul dumeavoastră? Va crește sau va scădea?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.