Vinul veselește inima omului, când îl bei cu măsură. Când măsura lui e farfuria, licoarea lui Bachus se transformă într-o delicioasă supă de vin ca la Buziaș.
Rețeta ne-o dă doamna Elisabeta Antal, care ne spune că avem nevoie de 0,5 l de vin roșu sau rose, 1 litru de apă, scorțișoară, 100 gr zahăr și un ou. Și începem să preparăm rețeta, presimțind că va fi o mare veselie prin bucătărie și în toată casa.
‘Se pune vinul la fiert cu apa (în cantitatea dorită), cu bucățele de scorțișoară și puțin zahăr. Când supa începe să fiarbă, se adaugă un ou crud astfel încât să obținem niște ‘zdrențe’. Se servește caldă’, spune Elisabeta Antal.
Ne dă asigurări că nu ne îmbătăm și gustăm. Este delicioasă, ca o supă de roșii puțin mai ‘zglobie’ în gură. Se poate servi cu crutoane.
O reţetă transmisă de Agerpres