Autoritățile din Belgia au închis o fabrică de procesare a cărnii după ce ar fi găsit urme de carne stricată în unele produse, anunță Euronews.
Potrivit aceleiași surse, produsele erau destinate piețelor de Europa de Sud-Est.
Surse din cadrul ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) au declarat pentru Europa FM că deocamdată, nu există o alertă la nivel european.
Postul Euronews anunță că firma Veviba, producătoarea cărnii, a rămas fără licență de funcționare, după ce autoritățile au descoperit că cel puțin două produse ar putea afecta sănătatea umană: carnea tocată și coada de vită.
Aceeași sursă precizează că magazinele din Belgia au retras de pe rafturi carnea provenită din fabrica închisă.
La rândul său, televiziunea publică din Belgia a discutat cu un angajat al companiei incriminate care a mărturisit sub protecția anonimatului, că etichetele carcaselor erau manipulate astfel încât termenul de valabilitate înscris să fie mai lung cu un an decât cel real.
Fabrica închisă și-a pierdut deja peste 90 la sută dintre clienți în numai trei zile.