Printre institutele de cercetare și oamenii preocupați de știință care și-au confirmat participarea se numară Ionuț Budișteanu, românul care la doar 18 ani a câștigat marele premiu de inovație cu mașina proiectată de el să se conducă singură, Alexandru Mironov, omul care a fascinat imaginarul științific al unei generații, Centrul pentru Studii Complexe, cu ateliere interactive de biofeedback, drone, roboți, magneți, interacțiune de forțe, Discovery Channel, care sărbătorește experimental 10 ani de MythBusters la Noaptea Cercetătorilor.
Evenimentul va fi împărțit în patru zone mari: SciFUN, Knowledge, Agora – Salonul Cercetătorilor și Exploratorilor Neconvenționali și zona Uniunii Europene. Acestor zone, în București, li se alătura Scena care va găzdui pe cine altcineva decât ROA (Rise Of the Artificial), începând cu oră 21:00. Intrarea este liberă!
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat sub egida Uniunii Europeane simultan în toate țările membre. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta in 27, participanții din peste 300 de orașe vor construi împreună harta științifică a Europei. Poți contribui și tu în Zona UE.
Zona Knowledge este dedicată institutelor de cercetare. În București vom afla cum pot fi crescute performanțele corpului uman la standul Institutului de Cercetare pentru Sport, cum ritmul inimii este mai corect asemănat unei melodii decât unei simple bătăi, prin intermediul uneia dintre prezentările Centrului pentru Studii Complexe, vom putea analiza fosile găsite pe teritoriul României la standul Institutului de Geologie și, bineînețeles, aici vor fi prezenți reprezentanți ai platformei de cercetare Măgurele, să ne vorbească despre construcția celui mai mare laser din Europa.
Exploratori neconventionali și provocări științifice în zona SciFUN, cu granița de dezbatere asigurată în zona Agora de Salonul Cercetatorilor si Exploratorilor Neconventionali.
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment recomandat de Europa FM.