Oamenii de știință de la Universitatea din Queensland au analizat o serie de amprente fosile și au ajuns la concluzia că au aparținut unor dinozauri uriași, carnivori, înalți de până la trei metri, cu un corp ce atingea lungimea de zece metri, potrivit CNN.
“Dinozaurul T. Rex avea circumferința șoldurilor de aproape 3 metri și aveau o lungime de 12 până la 13 metri, dar această specie a apărut la 90 de milioane de ani după acești uriași descoperiți acum în Queensland”, spune Anthony Romilio, șeful lucrărilor de paleontologie de la universitatea australiană.
Amprentele fosilizate, ce datează din perioada timpurie a Jurasicului, de acum 165-151 milioane de ani, au lungimi de 5-60 de centrimetri, unele ajungând și la 80 de centrimetri. “Aceste urme au fost făcute de dinozauri care mergeau prin pădurile mlăștinoase ce acopereau teritoriul de sud al Queensland’, spune profesorul Ramilio.
Acesta subliniază faptul că până acum se știe de existanta speciei Tyrannosaurus rex, în America de Nord, a speciei Giganotosaurus din America de Sud și Spinosaurus în Africa. Descoperirile recente arată că a existat și altă specie de dinozauri uriași, carnivori în Australia.