Confidenţialitate

Atenționare pentru utilizatorii Revolut: Ignorați mesajele care vă solicită datele personale | AUDIO

Nu divulgați informații cerute prin mesaje electronice, pentru că există risc de fraudă. Acestea sunt recomandările transmise de reprezentanții companiei Revolut și ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică în urma unor tentative de furt online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioadele în care se fac numeroase cumpărături – cum sunt sărbătorile sau pregătirile pentru mini-vacanţe sau vacanţa de vară – se intensifică şi activitatea infractorilor pe internet, atrage atenția Directoratul pentru combaterea ilegalităților cibernetice.

Reprezentanții Revolut subliniazază, la rândul lor: infractorii pretind că reprezintă companii precum furnizori de utilităţi, de servicii de curierat sau servicii poştale ori bănci – şi trimit linkuri de phishing pentru a păcăli utilizatorii să-şi divulge datele personale.

Aceste mesaje par a fi reale şi, uneori, iau forma sms-urilor, sunt trimise de pe numere de telefon care par veridice sau pot apărea chiar în fluxurile unor conversaţii anterioare.

Recomandarea șefului departamentului anti-fraudă din cadrul Revolut

„Dacă primiţi un apel suspect, un email, un SMS, raportaţi mesajul către compania de la care pretinde că provine informaţia. Dacă se întâmplă să fiţi victima unei tentative de fraudă, raportaţi cazul la Poliţie”, recomandă Aaron Elliott-Gross – șeful departamentului anti-fraudă din cadrul Revolut.

Ce este Revolut?

Revolut este o aplicaţie financiară cu peste 28 milioane de clienţi din lume, din care mai mult de 2,7 milioane din România, care realizează aproximativ 330 de milioane de tranzacţii pe lună.

Aceste atenționări, de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică și de la Revolut, sunt transmise în contextul în care la 11 aprilie este marcată Ziua Națională a Educației Financiare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pentru prima dată în istoria auto, România a depășit anul trecut pragul de 500.000 de mașini produse | AUDIO