Peste 350 de meșteri populari și reprezentați ai tuturor minorităților din România vor participa la evenimentul Astra Multicultural, organizat de muzeul Astra din Sibiu, în perioada 12-15 iulie 2018.
Vizitatorii vor putea participa la ateliere de gătit organizate de rromii din Poiana Pelișani sau de către ucrainienii din Mahmudia, vlahii din Timoc, tătari, sași, sârbi, maghiari, lipoveni, aromâni, dar și demonstrații practice de meștesuguri, muzică, dans și port popular.
Vor fi animații culturale în 14 gospodării, monumente expuse în Muzeu, dar și 30 de ateliere interactive în care vor participa peste 350 de meșteri, muzicanți și dansatori.
ASTRA Multicultural este o inițiativă dezvoltată în cadrul proiectului Patrimoniu deschis care vine să aducă frumusețea valorilor multietnice în fața publicului vizitator prin animații culturale în gospodăriile din muzeu, ateliere interactive, muzică și dansuri, meșteșuguri și gastronomie.
Sâmbătă și duminică, în paralel cu ASTRA Multicultural, va continua și proiectul “Satul din spatele frontului”, o inițiativă care aduce în Muzeul în aer liber o serie de animații culturale menite să dezvăluie publicului vizitator aspectele complexe ale zonelor rurale din timpul Primului Războiului Mondial. Acest proiect face parte din oferta cultural-turistică pe care Muzeul ASTRA a pregătit-o pentru anul acesta, fiind desfășurat în cadrul Programului Centenar.
,,ASTRA Multicultural transmite mesajul Unitate prin diversitate, unitate în contextul european, unitate realizată prin fenomenul ASTRA. O să fie un maraton de evenimente desfășurate în toate zonele etnografice prezente în Muzeul ASTRA. Vom avea animații culturale în 14 gospodării, monumente expuse în Muzeu, dar și 30 de ateliere interactive în care vor participa peste 350 de meșteri, muzicanți și dansatori, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.