Confidenţialitate

Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei interzicerea meditaţiilor cu profesorul de la clasă

Mulţi părinţi dau sute de lei pe lună pe meditaţii în speranţa că acest lucru îi poate ajuta pe copii să ia note bune la examene.

Părinţii plătesc, în medie, între 800 şi 1.000 de lei lunar pentru aceste ore suplimentare. O şedinţă de două ore costă în jur de 80 de lei.

“Avem un caz acum, în Bucureşti, nu am acordul mămicii să îi dau numele, în care un profesor de matematică a meditat un elev, într-adevăr, notele sunt mici. Mămica respectivă a vorbit cu profesorul şi i-a spus să stea liniştită că elevul va trece clasa şi spre surprinderea ei, acum copilul a rămas corigent şi nu va intra în evaluarea naţională. Mai mult, i-a plătit profesorului două şedinţe în avans, o şedinţă costă 70 de lei, nu e deloc ieftin şi nu a primit banii înapoi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Și unii profesori susţin că aceste meditaţii ar trebui să fie eliminate şi că au devenit mai mult o modă decât o necesitate.

“Există posibilitatea de a supraaprecia elevul nemeritat, dându-i note pe care nu le merită. Există această suspiciune că n-a luat nota pe merit pentru că face pregătire cu profesorul de la clasă. Mie mi-ar plăcea să nu mai avem deloc meditaţii, dar măcar am putea să reducem numărul lor pentru că ce este acum în România e de neconceput. Oamenii nu au bani să îşi cumpere de mâncare, dar investesc săracii în pregătirea copiilor pentru că este o modă. Dacă nu ai meditat copilul, nu îţi ia examenele.”, a explicat pentru MEDIAFAX, Anton Hadăr, preşedintele sindicatului “Alma Mater”.