Confidenţialitate

Asociația Școlilor Private contestă în instanță ordinul de închidere a unităților de învățământ | AUDIO

Filiale din mari orașe ale Asociației Școlilor Private contestă, în instanțe, ordinul Ministerului Sănătății de închidere a unităților de învățământ.

Președintele Asociației, Christian Comșa, spune, la Europa FM, că managerii și cadrele didactice din școli private care funcționează în București, Bistrița, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Craiova cred că menținerea unităților de învățământ închise afectează grav copiii și a creat o problemă socială: părinții îi iau pe cei  mici la locul de muncă unde riscă mai mult decât la grădiniță sau școală.

„Dacă ne raportăm la populația școlară din Muncipiul Cluj-Napoca, la 190.000 de copii, constatăm că procentele sunt foarte mici. La nivelul preșcolar avem un procent de 0,05%, deci cei 9 copii dintr-un total de 18.833 de copii reprezintă 0,05%, la nivelul primar procentul este de 0,12%, nu avem dovezi și nu avem o statistică care să ne spună că copiii se îmbolnăvesc în spațiul școlar sau în after school-uri și ulterior transmit mai departe părinților”, spune Christian Comșa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sociologul Gelu Duminică crede însă că orice loc în care se adună zilnic sute de copii și cadre didactice dar și sute de părinți pot deveni focare de coronavirus, iar măsura preventivă trebuie menținută:

„Aglomerația dintr-o școală poate produce, într-o mai mare măsură, răspândirea acestui virus. Vorbim de sute de elevi, de zeci de cadre didactice, de zeci de oameni din personalul auxiliar și de alte sute de părinți care ar gravita în jurul unității școlare în fiecare zi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.