Confidenţialitate

Aşa arăta, în urmă cu doi ani, şoseaua Transfăgărăşan în luna februarie – GALERIE FOTO

Acum doi ani, aşa arăta şoseaua Transfăgărăşan în plină iarnă. Şoseaua era complet acoperită de zăpadă, şi cu greu se mai puteau observa câteva semne de circulaţie sau podurile de peste văi.

Fotografiile au fost surprinse din telecabina care urcă la Bâlea Lac, în urmă cu doi ani, exact în această perioadă a anului.

Pentru prima dată după 16 ani, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, nu a mai fost construit în această iarnă din cauza lipsei gheţii.

Şoseaua Transfăgărăşan este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni, iarna şi primăvara, în perioada 4 noiembrie 2019 – 30 iunie 2020, din cauza pericolului de avalanşe, căderilor de stânci sau alunecărilor de teren.

Este unul dintre cele mai cunoscute drumuri de pe planetă şi botezat „cel mai frumos drum din lume” de către realizatorii emisiunii Top Gear.

Celebrul drum leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu.

Şoseaua Transfăgărăşan ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

A fost construit, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu, între 1970 și 1974, fiind unul dintre cele mai frumoase, dar și periculoase drumuri din lume.

A fost dat în folosinţă pe 20 septembrie 1974, odată cu inaugurarea a două monumente ridicate în cinstea militarilor care au lucrat la construirea şoselei.