9 lucrări de liceenţă au fost anulate de către judecătorii arădeni în dosarul „diplome de licenţă fără studii” prin care mai mulţi studenţi ar fi promovat fraudulos examenele.
În acest caz sunt cercetate 120 de cadre didactice şi studenţi, transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.
Măsura anulării lucrărilor de licenta a fost luată în procesul în care a fost condamnat profesorul universitar, Ramona Gligor, de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad.
Cadrul didactic, care şi-a recunoscut vinovăţia, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată.
Instanţa a mai confiscat de la profesor şi suma aproximativ 5.500 de euro şi a dispus anularea a 9 lucrări de licenţă susţinute de către studenţi arabi şi români în cursul lunii iulie 2017, inclusiv a adeverinţelor de absolvire eliberate pentru aceşti studenţi.
Condamnarea este în primă instanţă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
În acealşi caz au mai fost condamnaţi în primă instanţă la câte 2 ani şi 6 luni cu suspendare o studentă din Italia, Maria Giuseppina Di Mateo, şi Medicul Lucian Păiuşan, care era şi cadru didactic în cadrul Universităţii de vest „Vasile Goldiş” din Arad.
În cazul medicului s-a dispus şi anularea notelor obţinute în schimbul mitei, în cursul lunii iulie 2017, decătre 11 studenţi arabi de la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii Vasile Goldiş din Arad.
Cazul a fost făcut public de către procurori pe data de 26 iulie, anul trecut, când anchetatorii, care au descins la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, au spus că în cele două universităţi ar fi existat reţele bine puse la punct prin care studenţii promovau examenele atât cele de an cât şi cele de licenţă, dând mită cadrelor didactice.