În localitatea Chereluş din judeţul Arad un eveniment mare are loc chiar înaintea Postului Paştelui: se alege Naşul Paştelor. Apoi în Joia Mare, naşul pregăteşte 5 coşuri, în 4 pune paşte, ouă vospite, şuncă, usturoi, sare, ceapă, carne de miel şi o sticlă cu vin, iar in al 5 lea cos, un miel viu cu o coroniţă de flori de salcie, reprezentand mieul Domnului. Paştele sunt pregătite de femei văduve şi credincioase. Sătenii merg acasă la naşul Paştelor însoţiţi de preot şi de copii îmbrăcaţi în porturi populare. Aici are loc o slujbă de binecuvântare a paştelor, iar oaspeţii sunt serviţi cu gogoşi de post.Naşul trebuie să participe la slujbele din perioada postului şi se spovedeşte. Pentru gospodarul ales este o bucurie şi o mândrie să fie numit naş al Paştelor.În acest an, naşul paştelor e Liliana Radiţa.Tinerii duc coşurile pregătite de naşii Paştelor la biserică şi după ce înconjoară biserica de 3 ori le aşează în faţa altarului, unde sunt sfinţite. Coşurile cu Paşte rămân în biserică până în noaptea Învierii, timp în care se oficiază mai multe slujbe.