Confidenţialitate

Arad: Grevă de avertisment la sediul DSVSA. Dr. Călin Vereșezan: Prestăm activități în plus față de fișa postului pe care am avut-o. Câștigăm cu până La 1500 de lei mai puțin | AUDIO | GALERIE FOTO

Sindicaliștii din Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din România au fost vineri, 8 noiembrie, timp de două ore în grevă de avertisment. Medicii veterinari cer salarii mai mari. Spun că sunt nemulțumiți pentru că în baza unor protocoale încheiate la nivel național fac munca de teren pentru proiecte cu fonduri europene derulate prin Ministerul Agriculturii, dar nu primesc sporul pentru banii europeni, precum colegii lor din minister. La Arad, 85% dintre angajații DSVSA au fost în grevă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Alexandru Buha, Consilier Superior la Direcția Sanitar-Veterinară și Vice-Președinte al Sindicatului Veterinarilor: „Cu siguranță vom continua protestele până la un răspuns care să ne convină de ambele părți”

„E o grevă de avertisment, ca atare, numai după ora 12:00 publicul are posibilitatea să intre pentru solicitări”. Așa au fost întâmpinați la intrara în sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, oamenii care aveau de rezolvat probleme la instituție.

Călin Șiclovan, medic veterinar: „Toți oamenii vor fi afectați pentru că nu se vor mai certifica produsele de origine animală și non-animală de unitățile de producție alimentară”

Zeci de angajați au ieșit în fața direcției cu pancarte pe care scria „Grevă de avertisment” și însemne sindicale. Oamenii au protestat în liniște.

Alexandru Buha, Consilier Superior la Direcția Sanitar-Veterinară și Vice-Președinte al Sindicatului Veterinarilor:N-am primit încă niciun răspuns mulțumitor. Cu siguranță vom continua protestele până la un răspuns care să ne convină de ambele părți”.

Codrin Moru, de la Compartimentul de Indentificare și Inregistrare a Animalelor: „La această oră trebuia să ne deplasăm în teren în vederea certificării unor camioane pentru export. Am amânat această deplasare ca să protestăm”.

Călin Șiclovan, medic veterinar: „În acest moment trebuia să fiu în teren. Am întrerupt activitatea și m-am prezentat la protestul organizat. Toți oamenii vor fi afectați pentru că nu se vor mai certifica produsele de origine animală și non-animală de unitățile de producție alimentară. Nu se va mai certifica transportul animalelor. Până când decidenții politici vor înțelege importanța profesiei noastre și modul cum trebuie retribuit”.

Liderul Sindicatului Medicilor Veterinari din Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, dr. Călin Vereșezan: „Suntem responsabili atât de siguranța alimentară a țării, cât și de sănătatea și bunăstarea animalor din toată țara”

Dr. Călin Vereșezan: „Prestăm activități în plus față de fișa postului pe care am avut-o în urma încherii unor protocoale de colaborare între instituția noastră și alte instituții subordonate Ministerului Agriculturii, pentru finanțarea fondurilor europene. În schimb, sporurile aferente finanțării fondurilor europene nu le primim. Suntem responsabili atât de siguranța alimentară a țării, cât și de sănătatea și bunăstarea animalor din toată țara”.

Ciprian Boițiu, Europa FM: „Cu cât câștigați mai puțin în acest moment?”

Dr. Călin Vereșezan: „Suma estimată este între 1.000 și 1.500 lei”.

La nivel național, o delegație a protestatarilor a fost invitată pentru discuții la Guvern în data de 12 noiembrie. Dacă nici atunci nu vor obține un rezultat mulțumitor, sindicaliștii amenință chiar cu oprirea lucrului timp de două zile, un protest în fața Guvernului și apoi chiar cu declanșarea grevei generale.

Sursa foto: Ciprian Boițiu / Europa FM

Citește și: CCR: Suprataxarea companiilor din energie pentru Fondul de Tranziție Energetică, decizie neconstituțională | AUDIO