Mai mulţi părinţi solicită autorităţilor să găsească soluţii rapide în cazul Secţiei Pediatrie II a Spitaului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, unde au fost filmaţi gândaci care umblă pe mobilier şi chiar pe mâncarea copiilor. Reprezentanţii spitalului afirmă că au făcut dezinsecţii, dar clădirea este foarte veche, iar invaziile de gândaci sunt specifice sezonului cald.
Mai mulţi părinţi au postat pe reţelele de socializare imagini video din Secţia Pediatrie II a SCJU Arad, în care se pot vedea gândaci care umblă pe podele, pereţi, mobilier şi chiar pe mâncarea copiilor internaţi.
Oamenii se declară revoltaţi de situaţie şi cer autorităţilor o intervenţie rapidă, altfel fiind decişi să îşi mute copiii în alte spitale.
”Este de neconceput ca un spital atât de mare să aibă probleme cu gândacii! Îmi vine să îmi iau copilul şi să plec, dar nu putem renunţa la tratament în acest moment”, a declarat pentru News.ro mama unui copil internat.
”Când am aprins becul în salonul 7, au zburat gongile peste tot, au căzut de pe dulapuri, pe paturi. Copiii noştri sunt îngroziţi!”, a spus o altă mamă.
Reprezentanţii spitalului spun că au făcut trei dezinsecţii în ultima lună şi vor relua procedura.
”S-au făcut trei dezinsecţii în luna mai, dar, din păcate, din cauza clădirii foarte vechi, care nu a fost demult renovată, în fiecare an în această perioadă secţia se confruntă cu problema insectelor”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz.
Secţiile pediatrice ale SCJU Arad au fost în centrul mai multor scandaluri de la începutul acestui an, culminând cu proteste în stradă ale părinţilor, nemulţumiţi de condiţiile în care sunt trataţi copiii.
În urma unor proteste din primăvară, mai multe mame au depus la autorităţi un dosar cu ”20 de poveşti de groază” scrise după experienţele avute cu proprii copii în secţiile pediatrice ale spitalului, iar conducerea Consiliului Judeţean, care are în subordine unitatea, a cerut efectuarea unei anchete şi tragerea la răspundere a angajaţilor. Ulterior, după cercetări, şefa unei secţii de boli infecţioase copii a fost sancţionată cu avetisment, fiind singura sancţiune aplicată în ultimii 20 de ani unui medic al acestui spital.