Moscova și Kievul au convenit să pună capăt războiului din țara vecină, dar confruntările au continuat, iar separatiștii pro-ruși au cîștigat în ultimele zile teren.
‘Suntem mai convinși ca oricând că acordurile de la Minsk trebuie să se aplice. Toate acordurile de la Minsk, nimic altceva în afară de acordurile de la Minsk’, a declarat președintele Franței. Angela Merkel, la rîndul său, e de părere că adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei e posibilă, atît timp cît armistițiul continuă să fie încălcat.
Peste 5000 de oameni au murit deja în războiul din estul Ucrainei și mai bine de un milion au fost nevoiți să-și abandoneze locuințele.
Între timp, la Londra, Camera Lorzilor a publicat un raport care condamnă felul în care Marea Britanie și Uniunea Europeană s-au poziționat față de Moscova. Potrivit documentului, relațiile cu Federația Rusă s-au bazat în mod greșit pe presupunerea că țara urma să devină o democrație. Drept urmare, europenii au subestimat ostilitatea Kremlinului atunci cînd Uniunea a început negocierile cu Ucraina, în vederea semnării unui acord de asociere. Eșecul acestor discuții a provocat manifestațiile de stradă soldate cu căderea președintelui Viktor Ianukovici și, mai tîrziu, la anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia. Eroarea diplomației de pe continent este calificată drept ‘catastrofală’ în raportul Camerei Lorzilor.