Mai multe spitale din țară vor primi echipamente noi, constând în sisteme informatice PACS, computere tomograf și aparate de rezonanță magnetică.
Printre beneficiari se numără și Spitalul județean din Teleorman.
Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului județean Teleorman, Dănuț Cristescu, după ce a participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția de echipamente spitalicești, desfășurată astăzi la Palatul Victoria.
De echipamente au beneficiat 33 de spitale din capitală și din țară, care nu au în prezent astfel de dotări.
În privința Spitalului județean de urgență din Alexandria există totuși o problemă: lipsa personalului calificat în utilizarea unor echipamente de ultimă generație – transmite corespondentul Europa FM, Carmen Dumitrescu.
Dovadă în acest sens stă mamograful existent de mulți ani în spitalul județean, care nu a fost niciodată folosit, de când singurul medic radiolog competent în utilizarea lui a plecat să muncească în Franța.
Spitalul Judetean de Urgenta din Slobozia, deși se numără printre unitățile medicale care dețin computer tomograf si aparat cu rezonanță magnetică, nu are însă medici specialiști care să folosească aceste aparate.
Reprezentanții unității medicale au scos posturile la concurs de mai multe ori, însă niciun candidat nu s-a prezentat la examen – potrivit corespondentului Europa FM, Mădălin Sofronie.
Computerul Tomograf există la Spitalul din Slobozia de aproape 10 ani, iar aparatul cu rezonanță magnetică a fost cumpărat în urmă cu 4 ani, cu fonduri de la Consiliul Județean Ialomița și a costat peste 400 mii de lei.
Deți aparatele există și sunt funcționale, spitalul din Slobozia are nevoie de medici specialiști care să le folosească.
Numai în 2017 posturile vacante au fost scoase la concurs de 3 ori, însă, candidații au refuzat să se înscrie.
În prezent, ialomițenii care au nevoie de investigații medicale cu acest tip de aparate sunt transferați către spitale și clinici private din București sau Constanța.