Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor avertizează că, în perioadele caniculare, creşte riscul apariţiei de toxiinfecţii alimentare.
ANSVSA recomandă cumpărarea alimentelor numai din spaţii autorizate şi păstrarea lor la temperaturi şi în condiţii adecvate.
Astfel, consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.
Apoi, cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie puse în frigider.
La rândul lor, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
Fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.
Consumatorii pot sesiza autorităţile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit numarul de telefon – 0800 826 787.