Confidenţialitate

Andreea Duția, concurentă MasterChef: Mâncarea a făcut parte din viața noastră de când eram foarte mică. Știu că tata era trist dacă nu mâncai sau nu luai la pachet | VIDEO

Andreea Duția, concurentă MasterChef România, a fost invitata Mihaelei Bilic în emisiunea „Frecvența Gustului” la Europa FM. Andreea Duția a crescut într-o familie în care mâncarea a fost în prim plan, iar mersul la piață o tradiție. La vârsta de șapte ani știa deja să tranșeze carnea și-i ajuta pe părinți la pregătirea mâncărurilor. Erau cunoscuți drept cei care aduceau mâncare la petreceri. Andreea Duția este de profesie avocat, iar în pandemie a început să promove pe pagina sa de Instagram mâncărurile pe care le gătea în tihnă, cu drag. De la o simplă postare pe rețelele de socializare până la premii și participarea la MasterChef nu a trecut multă vreme.

Andreea Duția: „Mersul la piață era tradiție. Noi eram cei care la petreceri aduceam mâncare”

Andreea Duția: „Mâncarea a făcut parte din viața noastră de când eram foarte mică. Adică, noi am fost o familie lacomă, dacă pot să zic așa. La noi se gătea tot timpul, se dădea mâncare la pachet, de organizau revelioane. Știu că tata era trist dacă nu mâncai sau nu luai la pachet. Îi creștea inima în momentul în care făcea mâncare și era apreciată. Se gătea, se făceau conserve, compoturi, dulcețuri. Mersul la piață era tradiție. Noi eram cei care la petreceri aduceam mâncare”.

Andreea Duția: „La 7 ani știam să tranșez carne, îi ajutam, tocam legumele pentru salata de boeuf”.

Mihaela Bilic: Deci ai tratat mâncarea cu pasiune, iar lucrul acesta… când o faci cu pasiune nu ți se pare că faci un efort, ți se pare că faci ceva special.

Andreea Duția: „Eu nu am avut niciun scop la început, am vrut doar să arăt. Aveam timp și găteam. Pozele de la început sunt doar drăguțe”

Mihaela Bilic: Cum ai ajuns tu influencer pe food și instagramiță e de povestit. Am avut perioada pandemiei în care cu toții am avut un nefiresc în a ne exprima în viața de zi cu zi, în a găsi activități, în a face lucrurile diferit stând în casă…

Andreea Duția: „Și toată lumea s-a apucat de gătit”.

Mihaela Bilic: Absolut. Dincolo de aportul ei de nutrienți, mâncarea ne dă o ocupație care altfel ar fi… Și câteodată zic mai bine să gătim decât să stăm în fața unui ecran să ne jucăm jocuri virtuale. […] Tu nu ai copiat. Tu efectiv te-ai lăsat să te exprim prin intermediul mâncării.

Andreea Duția: „Cel mult am văzut o idee, am adaptat-o gusturilor mele, priceperilor mele. Ne-am întâlnit într-o zi la o terasă, am povestit, am vorbit de ușoarele mele nemulțumiri din viața mea că parcă aș schimba ceva, parcă aș vrea să fac – eu sunt avocat. Tu mi-ai spus <<Gata, știu ce trebuie să faci>>. Și de aici până la pagina de instagram pe care o am… Eu nu am avut niciun scop la început, am vrut doar să arăt. Aveam timp și găteam. Pozele de la început sunt doar drăguțe”.

Andreea Duția, despre MasterChef: „Am început să primesc tot felul de ghionturi <<Du-te acolo, vrem să te vedem, e păcat să stai într-un con de umbră>>”

Andreea Duția: „A trecut pandemia, eu am continuat să cresc, să gătesc, să fiu vizibilă, să vreau să gătesc din ce în ce mai mult, să merg și la evenimente. Astfel încât am început să primesc tot felul de ghionturi <<Du-te acolo, vrem să te vedem, e păcat să stai într-un con de umbră>>”.

Andreea Duția: „Eu nu cred că un show culinar sau aparițiile TV m-ar putea reprezenta. Mie îmi place să gătesc în tihna mea și chiar și la evenimente, dar în ritmul meu. Asta nu înseamnă că experiența la MasterChef nu este una pozitivă”.

Andreea Duția, despre momenul primirii șorțului la MasterChef

Andreea Duția: „Momentul a fost foarte frumos, drăgălaș, m-am simțit foarte bine chiar dacă am avut emoții, chiar dacă mi s-a uscat un pic puiul. Evident că nu mi-au ieșit toate cum mi-am propus eu acasă, dar am avut gust și era bun ce am făcut”.

Andreea Duția: „Au fost 64 de șorțuri, a urmat bootcampul și în urma bootcampului au rămas 20. În urma castingului au rămas 1200 și apoi 120 au participat pentru șorț, au luat 64”.

Andreea Duția: „Îmi plac aluaturile foarte mult. Îmi place să coc pâine, covrigi, mirosul mai ales, comfort food”.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cum a slăbit Oana Tache peste 20 de kilograme în 6 luni? „Mă uitam în oglindă și nu mă mai recunoșteam” | VIDEO