Confidenţialitate

Anchetă OPC în Prahova, după ce elevii au primit biscuiți cu data de expirare modificată

Elevii de la Școala Centrală din Câmpina au fost cei care au sesizat că pe eticheta ambalajului de biscuiți se vedea clar că termenul de valabilitate este modificat cu pixul.

Data până la care biscuiții puteau fi consumați a fost transformată din octombrie 2015 în octombrie 2016.

Conducerea unității de învățământ a luat imediat legătura cu reprezentantul producătorului care a explicat că biscuiții sunt, de fapt, în termen de garanție, dar că a fost vorba doar despre o eroare de etichetare.

Părinții nu au acceptat însă explicațiile societății de panificație și sunt convinși că elevii au primit la școală biscuiți expirați de două luni, așa că au anunțat imediat Oficiul pentru Protecția Consumatorului Prahova.

Comisarii de la  Protecţia Consumatorilor Prahova au început o anchetă și au făcut verificări la Școala Centrală din Câmpina şi la firma Voipan, care distribuie produse în cadrul programului “Lapte şi corn”.

Nu este pentru prima dată în cursul acestui an şcolar când sunt semnalate probleme legate de calitatea produselor distribuite copiilor de cele trei firme care au câştigat licitaţia pentru programul “Lapte şi corn” în judeţul Prahova.

Peste 80 de elevi de la şcoli din mai multe localităţi din Prahova au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, cei mai mulţi dintre ei ajungând la spital în primele zile în care în judeţul Prahova s-au distribuit în şcoli produsele din programul “Lapte şi corn”. Programul în şcolile din judeţ a început cu o întârziere de câteva săptămâni din cauză că autoritatea contractantă, Consiliul Judeţean Prahova, a început cu întârziere procedurile de atribuire a contractelor, iar acestea au fost contestate.

Analizele de laborator făcute pe laptele produs la Ecolact Prod au arătat că unul din loturi era infestat cu Enterobacteriacee, conform buletinului de analize făcut în laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, însă autorităţile locale au stabilit că laptele s-a alterat din cauza întreruperii lanţului termic în procesul de transport, astfel încât DSVSA Prahova a amendat cu câte 1.200 de lei doi şoferi de la firma distribuitoare.