Confidenţialitate

MApN: Anchetă în curs de desfășurare după ce o posibilă dronă marină, observată în zona travers Tuzla, a fost recuperată de ARSVOM | GALERIE FOTO

Este anchetă în desfășurare la Constanța, după ce o posibilă dronă marină, observată în zona travers Tuzla, a fost recuperată de ARSVOM, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ministerul Apărării Naționale: „Nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”

„Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus vineri, 5 aprilie, în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, transmite MApN.

ARSVOM: Se fac cercetări de către organele abilitate

„În cursul zilei de 03.04.2024, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla. Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare, dar în urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, a fost barca răsturnată”, a transmis ARSVOM.

Potrivit instituției, pericolul pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis – ARSVOM și adusă în port, pentru a se face investigații.

În acest moment este o anchetă în curs de desfășurare și se fac cercetări de către organele abilitate.

„În ce privește activitatea ARSVOM, misiunea a fost îndeplinită cu succes, conform procedurilor pentru intervenții de căutare și salvare, sub coordonarea și la indicațiile Centrului Maritim de Coordonare.Amintim faptul că, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare”, a mai precizat ARSVOM.

Sursa foto: Facebook / ARSVOM

Citește și: Fabrica de tunuri Arsenal reintră pe producția de armament din Europa. Până la 300 de angajați vor lucra la producția de obuze și tunuri | GALERIE FOTO