Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a desemnat-o pe ANCA JURMA procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție.
Procurorul Anca Jurma a fost de două ori șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul DNA, iar ulterior a fost numită consilier al Laurei Codruța Kovesi.
Tot astăzi, procurorul general al României a promis continuarea (“cu fermitate”) a activităţii anticorupție.
Cine este Anca Jurma?
Doamna procuror Anca Jurma are o vechime în funcţia de procuror de 21 ani, îndeplinind succesiv această funcţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
În perioada 2000 – 2002 a îndeplinit funcţia de procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Începând cu data de 1 octombrie 2002, îndeplineşte funcţia de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice din cadrul DNA.
Din anul 2010 este vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN).
Din 2004 este membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.
Ce urmează?
Ministrul Justiției a anunțat că în următoarele două săptămâni, așadar până la 30 iulie, va selecta un candidat pentru funcția de procuror-șef al DNA.
Candidatul ales de Tudorel Toader în urma susținerii unui interviu și a prezentării unui plan managerial, va fi propus președintelui României, după ce și Consiliul Superior al Magistraturii va analiza propunerea.
Potrivit legii, nu poate candida pentru funcția de procuror șef al DNA un magistrat care a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea.
La întâlnirea cu ministrul Justiției, candidații trebuie să prezinte cel puțin 10 lucrări întocmite în compartimentele în care și-au desfășurat activitatea, în ultimii 5 ani, dar și
ultimul raport de evaluare a activității profesionale.
Sursa Foto: http://lyberti.com