Confidenţialitate

Alpinistul Torok Zsolt, înmormântat la Arad

Cunoscutul alpinist român Torok Zsolt, care a murit zilele trecute, în Munții Făgăraș, pe când se antrena, este înmormântat, marți, la Arad.

Cei care doresc îi mai pot aduce un ultim omagiu până marți, după prânz, la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, unde este depus sicriul.

Slujba de înmormântare are loc tot la teatru, cu începere de la ora 14.00, iar înhumarea va fi în cimitirul Eternitatea din oraș, după cum transmite corespondentul Europa FM în zonă, Ciprian Boițiu.

Torok Zsolt a realizat, singur sau în echipă cu alți alpiniști, mai multe premiere naționale și mondiale și a dus steagul României pe cele mai înalte și complicate trasee din lume.

Anul trecut pe o rută care reprezintă o premieră mondială pe muntele Pumori, a dus pe vârf Drapelul Centenar.

Unul dintre cele mai recente succese este o rută în premieră mondială pe muntele Pumori, pe care Torok Zsolt a numit-o “Călătoria Micului Prinț”.

A realizat, singur sau în echipă cu alți alpiniști, mai multe premiere naționale și mondiale și a dus steagul României pe cele mai înalte și complicate trasee din lume.

În ultima perioadă, cele mai multe reușite consecutive le-a avut în echipă cu alpinistul Vlad Căpușan, cu care spunea mereu că face o echipă foarte bună.

De altfel, tot împreună, urmau să plece într-o nouă expediție în Cauzac, în mai puțin de 2 săptămâni.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost depus în holul Teatrului “Ioan Slavici” din Arad, la câțiva metri de pioletul pe care Torok Zsolt l-a folosit într-una din expediţiile sale și pe care, alături de placheta ce atestă cea mai mare performanță a alpinismului românesc, escaladarea vârfului Nanga Parbat din Himalaya (8.126 m), le-a donat, în 2017, teatrului arădean.

De atunci, pioletul și placheta sunt expuse în holul teatrului.

Torok Zsolt avea 45 de ani şi era foarte implicat în viața civică a Aradului.