Care sunt acestea ne spune Cristina Teacă. Cartofii dulci, morcovii, ardeiul gras şi dovleacul sunt alimente pe care le găsim şi toamna, sunt pline de vitamine şi minerale. Acestea conţin vitamina A. Cartofii dulci mai conţin vitamina C, calciu şi potasiu.
Legumele precum broccoli, varză, conopidă şi varză conţin substanţe care previn cancerul. De asemenea, sunt bogate în fibre, antioxidanţi, vitamine şi minerale.
O altă caracteristică a acestor legume este că ajută la menţinerea în stare bună a memoriei pe măsură ce intaintam în vârstă.
Oamenii de ştiinţă de la Harvard Medical School au descoperit că femeile care consumă multe legume au mai puţine probleme cu memoria în comparaţie cu cele care sar peste broccoli şi varză.
Sfecla roşie opreşte multiplicarea celulelor canceroase din sânge. De asemenea, sfecla este bogată în vitamina B şi acid folic.
Usturoiul, ceapa, prazul şi arpagicul pot proteja împotriva bolilor de inimă şi în cazul unor tipuri de cancer. De asemenea, aceste legume ajută ficatul să elimine diferite toxine şi substanţe cancerigene.
Fasolea este o sursă excelentă de proteine, antioxidanţi, acid folic, potasiu, fibre şi carbohidraţi.
Iar studiile mai arată că grăsimile din uleiul de măsline sunt bune pentru inimă.
Strugurii conţin vitamina C, vitamina B1 şi vitamina B6. În plus, strugurii roşii conţin compuşi care ajută la reducerea riscului apariţiei unor boli cardiovasculare.