Alexandru Tomescu a fost astfel descris de Vlad Petreanu şi George Zafiu, luni, în emisiunea Deşteptarea:
‘Cel născut astăzi n-are toane, ci tonuri si semitonuri. Nu este nici capricios, dar a mers cu capriciile lui Paganini in turneu, în țară și-n străinătate.
Pe stradă l-ai putea recunoaște după ochleari, iar in sala de concerte după vioara Stradivarius Elder-Voicu, primită de la statul român in 2007. Mai știm despre el că a mânuit vioara Stradivarius într-o staţie de metrou, într-o pădure pentru a milita împotriva exploatării iraţionale a domeniului forestier și la nenumărate alte acțiuni civice și de caritate. Și mai știm, din postările de pe Facebook, un detaliu: iși alintă vioara, spunându-i Strad-ul‘.
Spune că talentul este o responsabilitate și in nenumărate apariții media popularizeaza muzica clasica și vorbește deschis despre condiția tânarului artist contemporan.
Pe site-ul personal, Alexandru Tomescu își rezumă simplu destinul: ‘un om, o vioară. Cei doi prieteni, omul și vioara vă vor incânta chiar miercuri, la Timișoara’.
Alexandru Tomescu a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam).
Turneul Stradivarius, conceput în jurul viorii de colecţie pe care cântă, este un eveniment anual care l-a purtat pe tânărul violonist de numeroase ori în întreaga ţară. A interpretat cele trei mari Integrale ale repertoriului pentru vioară solo – cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cele Şase Sonate de Eugène Ysaÿe şi cele Şase Sonate şi Partite de Johann Sebastian Bach – turneele fiind urmate de lansări de DVD sau CD, produse discografice ce s-au bucurat de un mare succes. Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu a evoluat mai întâi în Romanian Piano Trio (2005-2010), iar, din 2011, este prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu cu o istorie de peste 25 de ani.