Volumul ‘Alexandru Arșinel. Și a fost mâna lui Dumnezeu…’ va fi lansat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, la ora 14.30, la Târgul de Carte GAUDEAMUS, la standul editurii ALL.
Autoarea cărții este Oana Georgescu, jurnalist, scriitor și Secretar Literar Artistic al Teatrului ‘Constantin Tănase’.
Într-un interviu acordat Europa FM, Oana Georgescu ne spune care ar fi argumentul care poate determina publicul care îl îndrăgește pe Alexandru Arșinel să citească acest volum special – AUDIO 1.
‘Alexandru Arșinel. Și a fost mâna lui Dumnezeu…’ este o carte dedicată medicilor români cărora marele actor le datorează sănătatea și chiar viața.
Este un omagiu adus Școlii Românești de Medicină și slujitorilor săi, o poveste despre cumpenele prin care a trecut și despre problemele de sănătate pe care le-a înfruntat Alexandru Arșinel.
Autoarea Oana Georgescu, Secretar Literar Artistic al Teatrului ‘Constantin Tănase’ ne prezintă o mesajul emoționant al lui Alexandru Arșinel transmis cititorilor și motto-ul ales pentru acest volum –AUDIO 2.
‘Îmi doresc nespus ca toți aceia care vor citi această carte să mă cunoască și mai bine. Nu doar ca pe Alexandru Arșinel, actorul de teatru și de film, artistul, interpretul, directorul de teatru, ci așa, ca pe un om ca toți oamenii. Vreau să mă cunoașteți exact așa cum sunt eu și la fel cum sunteți dumneavoastră.’ Alexandru Arșinel
Tot la editura ALL a fost lansat și volumul biografic ‘Alexandru Arșinel, de la Dolhasca pe…Calea Victoriei’, rezultatul unor discuții amicale între Maria Capelos și Alexandru Arșinel.
Cartea – a cărei primă ediție a fost realizată în 2012 – prezintă amintiri adunate în cei aproape 50 de ani de carieră ai actorului.
Drumul spre consacrarea lui Alexandru Arșinel a pornit din satul natal, Dolhasca, și l-a dus până pe Calea Victoriei, locul unde se află Sala SAVOY a teatrului pe care îl conduce.
Într-un interviu acordat Europa FM, Alexandru Arșinel rezumă cele 5 decenii de teatru în 5 minute de povestiri – AUDIO 3.
De asemenea, le propune cititorilor, într-o manieră discretă, să se gândescă bine când își aleg o profesie și – mai ales – să nu uite de familie, de colegi, de prieteni și de publicul spectator.