În tandem cu PSD – așa au mers liberalii prahoveni, dacă este să ne luăm după numărul membrilor de partid cu funcție de conducere care au ajuns în fața procurorilor, sub acuzația de fapte de corupție.
Primul care a deschis lista liberalilor suspectați că ar fi luat mită sau că au făcut trafic de influență a fost vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Roșca, în prezent deputat.
Mircea Roșca (foto)a fost arestat preventiv în noiembrie 2014, fiind acuzat de procurorii DNA Ploiești de trafic de influență.
Mircea Roșca ar fi intervenit, în perioada 2011-2014, la șefii mai multor instituţii publice din judeţul Prahova, inclusiv la Consiliul Judeţean, pentru atribuirea unor contracte firmelor deținute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă. În schimb Mircea Roșca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8.
Mircea Roșca a fost trimis în judecată. În ciuda acuzațiilor, liberalul nu și-a dat demisia din partid, ba din contră continuă să fie extrem de activ, fiind o figură prezentă la toate evenimentele importante organizate de PNL.
Un alt om de bază al PNL Prahova, aflat în imposibilitatea de a mai candida pentru o funcție în administrația publică locală, în alegerile din iunie, este Adrian Semcu, fost deputat și fost vicepreședinte al CJ Prahova.
Adrian Semcu (foto)este trimis în judecată pentru fapte de corupție în dosarul lui Mircea Roșca. În plus, mai este urmărit penal și în dosarul Hidro Prahova (alături de Mircea Cosma, Vlad Cosma, Sebastian Ghiță și Iulian Herțanu), iar recent, DNA Ploiești a solicitat Instanței Supreme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează retrocedări ilegale de terenuri (250 hectare) care au aparținut Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.
În acest din urmă dosar, Adrian Semcu are calitatea de făptuitor.
După o perioadă de mai bine de un an de pauză de cătușe, PNL Prahova primește în urmă cu o lună, lovitura de grație.
Candidatul PNL cu cele mai mari șanse să câștige Primăria Ploiești se retrage din cursa electorală
Liberalul cu cea mai bună imagine la nivel local, plasat în pole position pentru câștigarea fotoliului de primar al Ploieștiului, senatorul Andrei Volosevici este citat în calitate de suspect la DNA Ploiești.
Acuzațiile sunt dintre cele mai grave, de natură a-i pune capăt cariere politice: luare de mită și abuz în serviciu.
Fostul primar al Ploieștiului, senatorul Andrei Volosevici, este acuzat de procurorii DNA Ploiești că ar fi pretins și primit cu titlul de mită suma de 80.000 de lei pentru ca o anumită firmă să câștige un contract de lucrări pe bani publici.
Se întâmpla în anul 2012, în perioada campaniei elctorale. În aceeași cauză, Andrei Volosevici este cercetat și pentru abuz în serviciu în legătură cu finanțarea ilegală cu bani de la bugetul local a echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești.
A doua zi după ce DNA îi aduce la conuștința calitatea de suspect, Andrei Volosevici, candidatul PNL la Primăria Ploiești, anunță printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, faptul că a decis să se retragă din cursa electorală.
PNL Ploiești îl aruncă în cursa pentru Primăria Ploiești pe Adrian Dobre
Forțați de împrejurări, liberalii prahoveni anunță în data de 4 aprilie că Adrian Dobre,în vârstă de 40 de ani, economist, fost prefect al județului, în prezent consilier județean, a fost desemnat noul candidat al Partidului Național Liberal la Primăria Ploiești.
Diana Frâncu, corespondent Europa FM