Confidenţialitate

Alain Delon, dezamăgit: Urăsc această epocă!

Într-un interviu apărut într-un număr special al revistei Paris Match, consacrat carierei sale de 60 de ani, actorul Alain Delon, unul dintre cei mai cunoscuţi ai cinematografiei franceze, a declarat că va părăsi “această lume fără regrete”.

“Viaţa nu îmi mai aduce prea multe lucruri. Am cunoscut totul, am văzut totul. Dar, mai ales, urăsc această epocă, mă face să vomit!”, a declarat starul francez, în vârstă de 82 de ani.

“Sunt acei oameni pe care îi urăsc. Totul este fals, totul este deformat. Nu mai există respect, nu se mai respectă cuvântul dat. Doar banii contează. Auzi vorbindu-se despre crime pe tot parcursul zilei. Ştiu că voi părăsi această lume fără regrete”, a declarat Alain Delon în acest interviu în care a vorbit despre cariera lui, relaţiile dificile cu familia sa, femeile pe care le-a iubit şi prietenii pe care i-a pierdut.

“Aproape toată lumea a murit”, a subliniat starul francez, protagonistul din filmul “Ghepardul” (1963), extrem de afectat în urmă cu câteva luni de decesul lui Mireille Darc, actriţa care i-a fost parteneră de viaţă în anii 1970.

Alain Delon a adăugat că filmările de la ultimul lungmetraj al său, regizat de Patrice Leconte, în care va juca alături de Juliette Binoche, are “întârzieri”. Actorul şi-ar dori, în acelaşi timp, să urce pe scenă “pentru ultima dată” într-un spectacol de teatru.

Întrebat dacă există o femeie în viaţa lui actuală, actorul a spus că nu a găsit-o încă. “Nu spun că nu există candidate. Sunt 10 candidate, dar, pentru moment, niciuna nu-mi convine pentru a-mi sfârşi viaţa alături de ea (…) Aş putea să mă căsătoresc cu o femeie dacă ea ar fi dispusă să mă însoţească până la sfârşit”, a explicat starul francez.

Publicat sub titlul “Moi, Delon: l’interview de sa vie” (“Eu, Delon: Interviul vieţii sale”), interviul a fost realizat de jurnalista Valérie Trierweiler.

Născut la 8 noiembrie 1935, veteranul actor a jucat în pelicule precum “Rocco şi fraţii săi” (1960), “În plin soare” (1960), “Eclipsa” (1962), “Ghepardul” (1963), “Laleaua neagră” (1964), “Samuraiul” (1967), “Borsalino” (1970), “Notre histoire” (1984), “Pe cuvânt de poliţist” (1985).