Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat, la Viena, documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani” și expoziția de fotografie România: Evoluție, cu ocazia evenimentului „Viena- <> 2018”, desfășurat în perioada 25-27 mai.
Expoziția AGERPRES a fost apreciată de peste 100 de participanți, iar publicul a avut ocazia de a primi și albumul fotografic realizat de Agenție, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de imagini din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.
Pe parcursul celor trei zile, au avut loc, în prezența a numeroase personalități, simpozioane, conferințe, lansări de carte, expoziții de fotografie și de pictură, concerte și proiecții în aer liber.
În cadrul acestora s-au purtat discuții și despre rolul mass-media în evoluția societății și în păstrarea legăturilor dintre diaspora română și țară.
Despre filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”
Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.
Despre expoziția România: Evoluție
Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.