”Arhitectura e forma de artă care ne impactează cel mai tare”, subliniază Arh. Adina Mastalier într-un interviu pentru Europa FM. Tocmai de aceea aceasta consideră că o bienală este ocazia ideală pentru ca arhitecții să se întâlnească cu societatea și investititorii și fiecare să înțeleagă mai bine mecanismele din spatele unei forme de artă care ne influențează viața fără să ne dăm seama de cele mai multe ori.
Arh. Adina Mastalier, Directorul Bienalei Naționale de Arhitectură, explică la Europa FM ce aduce ediția din acest an și ce trebuie să facă arhitecții pentru a se înscrie până pe 10 iulie.
Înscrierea proiectelor pentru cele 11 secțiuni ale Bienalei Naționale de Arhitectură se face prin intermediul platformei entryform.ro, până pe 10 iulie, la adresa https://www.entryform.ro/bna2018/inscriere/
Ediţia a XIII-a a Bienalei Naționale de Arhitectură, organizată de Uniunea Arhitecţilor din România, aproape dublează numărul de secțiuni, față de ediția anterioară, pentru a cuprinde mai bine complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii, introduce generația arhitecților tineri în competiția națională și se desfășoară, concomitent, în mai multe orașe în strânsă legătură cu evoluția fenomenului arhitectural. Ediția 2018 multiplică evenimentele ce însoțesc secțiunile Expoziției-Concurs prin conferințe, dezbateri, expoziții și lansări de carte.
Informații complete pot fi găsite pe site-ul evenimentului – www.uar-bna.ro