Confidenţialitate

Actorul Morgan Freeman: “Nu am agresat femei”

Acuzat de agresiune sexuală şi comportament neadecvat, actorul Morgan Freeman a repetat că nu a agresat femei într-o nouă declaraţie publică.

Starul hollywoodian a precizat într-o nouă declaraţie că orice sugestie potrivit căreia el a agresat femei şi a contribuit la apariţia unui climat nesigur pentru femei pe platourile de filmare este falsă, relatează Agerpres.

De asemenea, starul hollywoodian a prezentat încă o dată scuze în faţa persoanelor pe care ar fi putut să le supere prin comportamentul lui, după ce presa americană a dezvăluit joi că mai multe femei l-au acuzat de hărţuire şi comportament neadecvat pe platourile de filmare.

Acuzaţiile formulate împotriva lui Morgan Freeman sunt cele mai recente dintr-un val de dezvăluiri publice care au vizat actori, cineaşti şi agenţi de la Hollywood, începând din octombrie 2017, care au determinat în unele cazuri demisii şi stoparea unor proiecte cinematografice şi de televiziune.

Vineri, producătorul de film Harvey Weinstein a fost pus oficial sub acuzare pentru viol şi agresiune sexuală.

Acuzaţii similare au afectat şi alţi bărbaţi influenţi din politică şi din afaceri şi au stat la baza apariţiei mişcării #MeToo, demarată pe reţelele de socializare de femei care au vorbit public despre hărţuirile şi abuzurile sexuale la care au fost supuse.

CNN a publicat joi o anchetă în cadrul căreia jurnaliştii de la acest post TV american au stat de vorbă cu 16 persoane în cadrul unei investigaţii care îl vizează pe actorul Morgan Freeman, în vârstă de 80 de ani. Unele dintre persoanele intervievate au relatat comportamente prezumtiv nepotrivite pe care starul american le-ar fi avut în timpul unor filmări coordonate de compania lui de producţie cinematografică, Revelations Entertainment.

“Sunt devastat că 80 de ani din viaţa mea riscă să fie compromişi, într-o clipă, de articolele publicate joi de mass-media”, a precizat Morgan Freeman într-o declaraţie dată publicităţii vineri, la doar o zi după ce şi-a cerut scuze în mod public.

“Însă vreau, de asemenea, să fiu cât se poate de clar: Nu am creat medii de lucru nesigure. Nu am agresat femei. Nu am oferit locuri de muncă şi nici posibilităţi de avansare în carieră în schimbul unor raporturi sexuale. Orice sugestie potrivit căreia eu am făcut aşa ceva este complet falsă”, a adăugat starul hollywoodian.

Potrivit CNN, opt persoane au dezvăluit că au fost victime ale unor acţiuni ale actorului – unele dintre aceste persoane au vorbit despre hărţuire, altele despre comportamente neadecvate ale acestuia. Alte opt persoane au mărturisit jurnaliştilor de la CNN că au asistat la astfel de abateri comportamentale ale actorului american.

De asemenea, postul tv a precizat că alte surse au negat că ar fi asistat vreodată la comportamente indecente ale lui Morgan Freeman, în timp ce alte persoane au spus că starul hollywoodian este un veritabil profesionist atât pe platourile de filmare, cât şi în afara acestora.

În declaraţia lui de vineri, Morgan Freeman a mai spus că este o persoană care încearcă să îi facă pe cei din jurul lui – femei sau bărbaţi – să se simtă apreciaţi şi în largul lor atunci când se află în preajma lui. Din acest motiv, el încearcă adeseori să glumească şi să facă complimente femeilor, într-o manieră amuzantă, potrivit spuselor sale.

“Evident, nu am reuşit întotdeauna să fac acest lucru în maniera dorită. Pentru acest lucru mi-am cerut scuze joi şi voi continua să îmi cer scuze în faţa tuturor acelor persoane pe care am putut să le supăr, deşi n-am avut această intenţie”, a mai spus actorul.

Morgan Freeman este unul dintre cele mai reputaţi actori de la Hollywood, cu o carieră care se întinde pe durata a cinci decenii. Rolurile principale pe care le-a interpretat în filme precum “Driving Miss Daisy” şi “Shawshank Redemption” la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990 l-au transformat într-o celebritate de talie mondială. A câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din filmul “Million Dollar Baby” (2004) şi a primit alte patru nominalizări la premiile Academiei de film americane. Şi-a împrumutat vocea pentru mai multe producţii, inclusiv în calitate de narator al unor documentare premiate cu Oscar, precum “The Long Way Home” şi “March of the Penguins”.