Confidenţialitate

Activitatea fizică este o soluţie ideală pentru prevenirea depresiei

Depresia reprezintă o tulburare a dispoziției și este rezultatul a mai multor factori: sociali, psihologici, biologici și economici.

Depresia se prezintă ca o combinație de mai multe simptome emoționale și comportamentale, dar și fizice.

Peste două milioane de români suferă de depresie, iar frecvenţa acestei afecțiuni în rândul tinerilor este mai mare decât cea înregistrată în trecut.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenția asupra creșterii alarmante a numărului cazurilor de depresie.

Persoanele care suferă de depresie au probleme digestive, dureri de cap, de spate și dureri musculare sau tulburări de somn. De asemenea, depresia reduce şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer, după cum arată rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii britanici.

Un stil de viaţă sedentar creşte cu 25% riscurile de instalare a depresiei, comparativ cu persoanele cu un stil de viaţă activ.Activitatea fizică este o soluţie ideală pentru prevenirea depresiei, potrivit unor studii desfășurate în China.

Persoanele care adoptă o dietă mediteraneană, bogată în legume, fructe, nuci, seminţe şi pește, sunt mai puţin predispuse depresiei.

Oboseala şi lipsa de energie dispar imediat după tratamentul depresiei.

În funcție de severitatea depresiei sunt recomandate medicamente antidepresive sau terapie comportamentală și interpersonală, precum și un stil de viață activ și un regim alimentar sănătos.

A cere ajutorul unui psiholog sau unui medic psihiatru nu este o rușine, ci poate fi considerat chiar un obicei sănătos, luând în calcul activitățile stresante pe care le desfășurăm zi de zi.