Ministerul Muncii anunță la finalul unui act normativ, postat pe site-ul propriu, că documentul a fost supus comentariilor publice între 01 iulie anul curent și 10 august 2022, timp în care nimeni nu a cerut organizarea unor dezbateri publice. Proiectul de lege este Strategia Națională privind Incluziunea Socială a Persoanelor fără Adăpost.
Irina Zamfirescu de la Organizația Active Watch a observat fractura de logică din Strategia Națională privind Incluziunea Socială a Persoanelor fără Adăpost.
După ce Organizația Neguvernamentală a observat că Ministerul Muncii a scris că până la 8 august 2022, nimeni n-a cerut să participle la elaborarea strategiei, a scris că „dezbaterea publică pe vremea Guvernului Ciucă este o glumă proastă și lipsită de haz”.
Irina Zamfirescu, Organizația Active Watch: „Cumva… o călătorie în viitor”
„Cumva… o călătorie în viitor. Au pus direct în text concluzia lor cum că nu au fost solicitate dezbateri publice. Lucru care pe mine nu mă surprinde pentru că, de exemplu, în primăvară tot Ministerul Muncii a adus în dezbatere publică o politică publică pentru persoane fără adăpost – extrem de formal tot procesul”, a spus Irina Zamfirescu de la Organizația Active Watch pentru Europa FM.
Cristian Vasilcoiu: „Fraza va fi ștearsă și le mulțumim celor care au descoperit eroarea”
În replică, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, precizează că a fost vorba de o greșeală. Admite însă că greșeala a fost copiată din alt proiect de lege.
„Proiectul de act normativ este în continuare în dezbatere publică, iar aceasta nu a fost finalizată. Din nefericire, un coleg care l-a pus pe site în transparență din greșeală a pus și o frază luată dintr-un act normativ care nu avea ce să caute acolo. Fraza va fi ștearsă și le mulțumim celor care au descoperit eroarea”, a explicat Cristian Vasilcoiu pentru Europa FM.
Parlamentul Uniunii Europene a cerut statelor member încă din 2011 să adopte un plan privind Incluziunea Socială a Persoanelor fără Adăpost.
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Citește și: Pensiile ar putea crește din toamnă cu până la 10%. Ministerul Muncii lucrează la mai multe variante | AUDIO