Apar noi indicii privind materialul din care este realizat acoperișul Arenei Naționale. Gazeta Sporturilor scrie că firma care a produs acoperișul a făcut în Italia un test privind rezistența la foc. Iar rezultatele arată că materialul ar face parte din categoria B și nu din categoria C, cum a stabilit ultima oară Inspectoratul General pentru Situații de urgență, care a fost nevoit să închidă stadionul.
Documentele cu rezultatele testelor făcute în Italia au ajuns deja la Ministerul Dezvoltării – scrie Gazeta Sporturilor.
În România, ultimele teste realizate în laboratorul Inspectoratului pentru Situații de urgență au indicat că membrana care acoperă Arena Națională face parte din categoria C privind rezistența la foc, adică ar lua foc cu ușurință în cazul unui incendiu.
Dar ultimele teste făcute în Italia indică o altă categorie: B, adică acoperișul are o mai mare rezistență la foc. Iar acest lucru face diferența între un stadion închis și unul deschis – scriu jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor. Ei menționează, citând apropiați ai firmei germane care a produs materialul acoperișului, că laboratorul din Italia, unde s-au făcut testele, este acreditat de forurile europene și are un grad de recunoaștere mult mai ridicat decât cel de la București.
De altfel, testele făcute în 2012 la București indicau aceeași categorie: B.
În aceste condiții, comisia de la Ministerul Dezvoltării are în față documente care se bat cap în cap: unele arată că stadionul poate fi redeschis, iar altul că acest lucru nu este posibil.
Între timp, oficialii de la Dinamo încearcă să convingă primăria Capitalei să permită desfășurarea derby-ului din 3 martie cu Steaua, pe Arena Națională. Un alt meci importat, amicalul România-Spania ar urma să aibă loc pe 27 martie, tot pe stadionul național. Primăria Generală nu și-a dat acordul pentru redeschiderea stadionului, dar Federația Română de Fotbal a anunțat că își asumă răspunderea pentru desfășurarea meciului pe Arena Națională.