Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, dozele mari de acizi grași Omega-3 pot proteja împotriva deteriorării continuue, sugerează un studiu preliminar.
Cercetarea a inclus 374 de persoane care au supraviețuit unui atac de cord și care au primit un tratament standard de Omega-3. Cu ajutorul rezonanței magnetice nucleare, inimile pacientilor au fost scanate la două săptămâni, patru săptămâni și șase luni după atacul de cord.
În comparație cu cei care au luat placebo, pacienții care au primit acizi grași Omega-3 au prezentat niveluri mai scazute ale inflamației și au avut o probabilitate cu 39% mai mică să sufere o deteriorare a funcției cardiace. S-a constatat, de asemenea, și o protecție a țesutului cardiac neafectat de atacul de cord, muschiul inimii supraviețuitor lucrând mai greu pentru a compensa țesutul deteriorat.
Studiile anterioare au aratat că acizii grași Omega-3 pot reduce riscul tulburărilor de ritm cardiac și de deces în urma unui atac de cord.
Acizii grași Omega-3 au efecte anti-inflamatorii și susțin sănătatea inimii.
Este important să avem un stil de viață echilibrat și sănătos care pornește de la o alimentație variată și echilibrată.
Organismul nostru are nevoie zilnic de o varietate de nutrienți, inclusiv de acizi grași.