Confidenţialitate

Academia Europa FM. Profesorul George Puiu: “Copiii trebuie să vadă dincolo de barierele pe care, uneori, sistemul le pune”

Undeva, la granița între județele Bacău și Harghita, la școala din Făget, un profesor face lecții folosind drona si îi duce pe copii la Observatorul Astronomic. La o oră a făcut un video call cu o prietenă medic din Thailanda și au vorbit în engleză. E foarte apreciat de colegii de cancelarie, de director și de părinți.

Chiar dacă la ore vine în costum și pare foarte oficial și strict, orele sunt cu multă învățare și activități ce par jocuri.

Dimineața, spre exemplu, au un mic ritual prin care își exprima bucuria ca sunt din nou împreună.

Ca sa ajungă la școală, domnul profesor face în fiecare zi naveta, aproape 4 ore, dus-întors.

Așa și-a prezentat profesorul Marcel Bartic unul dintre invitații la Academia Europa FM.

Este vorba despre profesorul George Puiu, de la școala Făget, județul Bacău. El a povestit cum face orele atractive pentru elevi.

Ieșim cu copiii! În momentul în care am făcut formele de relief, m-am gândit cum pot să învețe copiii formele de relief fără să le vadă. Am ridicat drona la 100 de metri și le-am arătat cum este locul în care ei locuiesc zi de zi, dar văd doar strada, o școală mică, uneori săracă din mai multe puncte de vedere … Trebuie ajutați să vadă minunățiile vieții, să vadă dincolo de barierele pe care, uneori, sistemul le pune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Am doar două luni de zile de când sunt în învățământ. Dar am mai multe hobby-uri. Am zis că dacă voi ajunge vreodată să predau, le voi arăta copiilor hobby-urile mele. Să citim pe tabletă, să vadă copiii ce înseamnă un e-book reader, cum se proiectează pe perete. Dar nu se face, la propriu. Sunt laboratoare întregi care stau în conservare, făcute din fonduri europene … au calculatoare noi și stau acolo și așteaptă.”

“Revenind la dronă, a trebuit să le arăt copiilor ce face drona. Și a fost un mare wow! A trebuit să le arăt copiilor ce înseamnă un animal, am adus ochelari VR și am pus animale la propriu, în clasă, iar copiii fugeau peste bănci. Mie mi se pare că sunt lucruri simple, la îndemâna oricui.”

“De multe ori, copiii nu vin la școală pentru că se tem că li se toarnă în cap … așa … se ia o călimară și le toarnă cineva în cap niște materie pe care o uită până acasă. Mulți copiii vin acum la școală de drag.”

Foto: Facebook Gelu Puiu