Instituția anunță că la corectarea lucrărilor tip grilă de la Istorie se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.
Anunțul a fost făcut în mod oficial de instituția de învățământ care a precizat că decizia a fost luată de Comisia Centrală de Admitere care analizat sesizările candidaților.
“Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizând unele aspecte sesizate de candidaţii care au susţinut proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărât următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaţilor care la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obţinut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaţilor care la întrebările sus-menţionate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat iniţial nu se modifică”, a transmis Academia de Poliţie.
Cel care a semnalat primul eroarea, polițistul Marian Godină spune că sunt și alte grile cu răspunsuri incorecte.
“Conform Constituţiei, iniţiativa legislativă o are şi electoratul, nu numai Guvernul, deputaţii şi senatorii, aşa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greşit, dar pe care nu o recunosc deşi chiar profesori de istorie le-au semnalat asta”, scrie Godină, într-un nou mesaj postat miercuri dimineaţă pe Facebook.
Marți seară, poliţistul Marian Godină, autor a două cărţi, a distribuit pe Facebook o ştire potrivit căreia una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens.
Marian Godină care a participat la concurs și a obţinut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliţie, nu crede că are şanse să intre, urmând să pice pentru a cincea oară.