
A fost publicat primul ghid științific din România pentru tratarea dependenței de internet la adolescenți. A fost elaborat de o echipă de specialiști de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cuprinde 20 de pași care să vină în sprijinul tinerilor.
Audio PlayerGhidul pentru tratarea dependenței de internet în rândul adolescenților introduce o „zonă verde” prin care tinerilor nu li se va interzice complet accesul la mediul online.
La început, terapeutul va evalua cât de gravă este dependența de internet și motivele pentru care aceasta se declanșează.
Sunt în total 20 de ședințe de terapie în care adolescenții vor învăța, printre altele, tehnici de management al stresului, exerciţii de mindfulness şi cum să se relaxeze.
Ghidul a fost elaborat de o echipă de cercetători de la universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și poate fi folosit și de persoanele adulte care se confruntă cu dependența de online.
În România, accesul la internet a ajuns la aproape 95% la sfârșitul anului trecut. Cu toate acestea, doar 46% dintre persoanele cu vârsta între 16 și 29 de ani au competențe digitale de bază.
Sursa foto: Shutterstock