Confidenţialitate

A fost lansată harta viticolă a României

Perioada aceasta este numai bună pentru o vizită într-o vie, unde puteți vedea cum sunt culeși strugurii, cum sunt apoi procesați și cum se transformă mustul în vin. Portalul crameromania.ro a lansat o hartă viticolă a României, un ghid care vă ajută să ajungeți atât la crame mari, foarte cunoscute, dar și la unele mai mici, de multe ori, afaceri de familie.

Alina Iancu, cea care a pus la punct harta, afirmă că harta cuprinde 160 de crame care produc vin îmbuteliat, peste 70 care fac turism viticol, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate.

Harta conține și un ghid al soiurilor locale de viță-de-vie reprezentative pentru România. Astfel, turiștii vor avea ocazia să afle istoria și particularitățile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoșie selecționată, Negru de Drăgășani, Șarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească neagră.

Harta urmează să fie actualizată în mod constant.

În această perioadă, sunt organizate și vizite la crame. Alina Iancu se ocupă de organizarea unor astfel de tururi și spune că înscrierile trebuie făcute din timp, pentru că acum – când e vremea culesului de struguri – cererile sunt mari. Astfel, cei care merg să viziteze o cramă pot vedea și cum sunt culeși strgurii, cum sunt transportați apoi spre punctele de procesare. De asemenea, tot acum se fac si degustări de must.