Doar un sfert dintre vehiculele Societății de Transport București se află luni pe traseu. Este vorba în special de troleibuze și tramvaie, spune directorul general al STB, Adrian Criț.
El a făcut un nou apel la șoferii de autobuze să renunțe la protest și a anunțat că se va trece la desfacerea contractului de muncă. În plus, directorul STB a sunat la 112, pentru a sesiza o posibilă zădărnicire a combaterii bolilor a participanților la protest:
„Contractul colectiv de muncă este foarte ferm, cine nu e prezent la locul de muncă și nu-și desfășoară activitatea 3 zile consecutive va avea contractul individual de muncă desfăcut. În funcție de situația care ni se va furniza din autobaze, depouri, situație care va fi corelată cu situația pe care o avem în format electronic, avem listele, acele liste trebuie să fie asumate de către șefii de unități, vom demara cercetarea disciplinară. Decizia nu o iau eu, ca director general, se fac comisii de analiză.”
STB vrea să facă angajări, așa că a publicat pe site-ul companiei un anunț în acest sens:
„Permis categoria B, atestat profesional, cazier și să aibă 3 ani experiență. O să avem liste de așteptare, o să dăm concursul și, cu acceptul celor pe care îi angajăm, o să-i avem pe lista de așteptare. Dacă cineva nu se prezintă la locul de muncă, să vină altcineva să-l înlocuiască. Salariile în SB sunt motivante și noi ne dorim personal de calitate.”
Directorul STB, Adrian Criț, a spus că fiecare zi de protest a însemnat pierderi de 4,8 milioane de lei pentru companie și că acest lucru va duce la imposibilitatea de a plăti unele salarii.
Autor: Florentina Mihăiță
Sursa foto: Inquam Photos/George Calin
Citește și: Lista cu medicii de familie care fac teste pentru depistarea Covid, publicată de Ministerul Sănătății