Procurorii DIICOT anunță că au dispus reținerea a 9 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.
Suspecții ar fi folosit mai multe dispozitive și programe informatice prin care controlau aparatele de joc. Creșteau fictiv câștigurile acordate potențialilor jucăttori. Procurorii DIICOT mai spun că modificau parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig.
În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate 200 de chei de accesat aparatele de jocuri de noroc, sumele de 323.298 lei, 14.705 euro și 15.000 de forinți, 22 de telefoane mobile, 18 laptop-uri, 85 de medii de stocare a datelor, 7 DVR-uri, 4 unități PC, înscrisuri contabile, documente, precum și alte mijloace de probă, transmit procurorii.
26 de suspecți au fost duși ieri la audieri, printre ei și administratorii și angajații din două firme cu sediul în județul Timiș. Gruparea acționa prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine în locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.
Organizarea în cadrul grupării infracționale era de tip piramidal, suspecții acționau pe trei paliere distincte, mai spun procurorii DIICOT. Câștigurile obținute prin fraudarea aparatelor erau împărțite în interiorul grupului de crimă organizată.
Gruparea infracțională acționa încă din 2019.
Foto: DIICOT / Poliția Română