În fiecare an, în a 8-a zi a lunii mai, este marcată ziua internațională de luptă împotriva cancerului ovarian (OvarianCancerDay).
Este un prilej pentru evenimente de informare şi conştientizare a aceastei boli.
Cancerul ovarian are cea mai scăzută rată de supraviețuire dintre toate cele ginecologice. Lipsa de conștientizare a simptomelor, a unui test de depistare precoce, precum și diagnosticul tardiv, determină puține cazuri de vindecare.
Anual, cancerul ovarian este diagnosticat la aproape un sfert de milion de femei la nivel global, fiind responsabil pentru 140.000 de decese.
Toate femeile prezintă risc pentru a dezvolta cancerul ovarian. Statistica arată că doar 45% dintre femeile cu cancer ovarian sunt susceptibile de a supraviețui timp de cinci ani, comparativ cu până la 89% din femeile cu cancer de sân, potrivit site-ului OvarianCancerDay.org.
În fiecare an, în România, sunt raportate peste 1.800 cazuri noi de cancer ovarian .Peste 1.000 de românce mor anual, potrivit Globocan 2012.
Vârsta la care apare boala este între 40-50 de ani și între 60-70 de ani.
Lansarea campaniei #voceaTAseaude marchează înscrierea României în Coaliţia internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian.