În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, iar peste 100 au fost rănite. La 7 luni de la tragedia din Clubul Colectiv, mai mulţi bucureşteni şi-au amintit să aprindă o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa.
Deşi au trecut atâtea luni de la tragedie, răniţii încă mai sunt în recuperare. La mijlocul lunii mai, Guvernul a modificat două acte normative referitoare la ajutoarele de urgenţă acordate familiilor persoanelor rănite în accidentul de la Clubul Colectiv, astfel încât să nu se solicite documente doveditoare pentru decontarea costului transportului sau cazării pentru însoţitorii răniţilor. Actul normativ asigură acordarea ajutoarelor de urgenţă şi persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmând să beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii. În urmă cu o săptămână, patru medici de la Spitalul Militar Central din Capitală, secţiile de recuperare, au mers în Belgia pentru un program de formare la Centrul de mari arşi al Spitalului Militar Reine Astrid, tehnicile învăţate de la specialiştii belgieni fiind acum aplicate în recuperarea răniţilor de la Colectiv
În ajutor
Luni, la şapte luni de la tragedia din clubul Colectiv, Margareta Pâslaru a lansat albumul „Cum să te las”, dedicat supravieţuitorilor din clubul Colectiv. Banii strânşi în urma vânzării materialului discografic vor fi donaţi pentru tratamentele de recuperare ale victimelor, după cum a anunţat Asociaţia Colectiv GTG 3010.
FOTO: Traian Badea