Poliţistii de la combaterea criminalităţii organizate împreuna cu trupele speciale de intervenţie au ridicat în urma descinderilor din acesta dimineaţă 6 persoane printre care administratorul spitalului privat, şefa de laborator, ambii de origine greacă, şi un medic ginecolog. Dupa percheziţiile domiciliare, aceştia au fost duşi la sediul clinicii după care au ajuns în faţa procuorilor DIICOT Timişoara.
‘
Anchetatorii susţin că suspecţii au convins mai multe tinere să accepte contra a 300 de euro să le fie recoltate ovocite, materialul genetic fiind ulterior utilizat la realizarea de embriotransferuri.
‘
De asemenea, procurorii susţin că au identificat 13 cazuri de mamă purtătoare, mamă surogat care, acceptau să poarte în pântece, unele dintre ele contra cost, copilul unor cupluri. Doua dintre femei au şi născut, copilul lor revenind părinţilor biologici. De altfel între mama surogat şi părinţi s-au încheiat contracte notariale prin care prima se obliga sa predea copii dupa naştere. Anchetatorii susţin ca o parte din ovocitele recoltate de la mai multe studente au ajuns in Grecia.
‘
Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, în România nu este reglementată din punct de vedere juridic noţiunea de mamă purtătoare. Cei implicaţi in acest dosar sunt cercetati pentru trafic de ovule.