Inspectorii au descoperit că restaurantele foloseau ingrediente expirate sau ținute în condiții improprii. Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti au amendat 26 de restaurante, majoritatea foarte cunoscute, și aflate în zone centrale, din Capitală. Este vorba despre shaormerii dar și restaurante cu specific arăbesc și asiatic.
Acestea foloseau ingrediente expirate sau refrigerate în condiții improprii. Ouăle erau ținute la temperatura camerei. Restaurantele nu aveau termometre care să măsoare temperatura din spaţiile frigorifice. Bucătarii nu aveai un grafic de refolosire a uleiului.
3 restaurante au fost închise până când vor intra în normal, și au fost retrase 185 kg de carne si produse din carne 63 bucati de lipii. Cele 26 de amenzi aplicate însumează 147.000 lei.
Tot săptămâna trecută, ANPC a constatat nereguli la 4 restaurante cu specific asiatic.
Iată lista localurilor:
Cofetarie Frantuzeasca,
Dristor Doner Fast Food,
Restaurant Beirut,
Restaurant Zaitone,
Restaurant Divan,
Restaurant Picolo Mondo,
Restaurant Vaca MUUU,
Restaurant Yoshi,
Restaurant Arabesc Sis Kebab,
Four Season,
La Oriental,
Tarboush restaurant,
Sultan,
Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui,
Memos, Karamna,
El Bacha,
L’Incontro,
Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc,
Tripoli- restaurant cu specific libanez,
Restaurant No Name,
Restaurant Coin Vert,
Zen Sushi,
Restaurant CHONG Quing,
Restaurant Indian,
Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc,
Restaurant Chineese Garden.